Hamura neden yoğurt konur?
Yoğurt, donut hamuruna yoğunluk ve hafif ekşi bir tat katar. Yoğurt hamurun daha hızlı kabarmasına yardımcı olabilir, böylece hamur daha çabuk hazır olur. Yoğurtlu kek hamurunun kıvamı biraz daha mayalı olabilir.
Kurabiyede süt yerine yoğurt kullanılır mı?
Süt yerine yoğurt neden kullanılmaz? Süt ve yoğurdun farklı yağ ve su oranları vardır. Bu nedenle yoğurt içeren tariflerde süt birbirinin yerini almaz ve süt içeren tariflerde yoğurt birbirinin yerini almaz ve aynı işlevi görmez.
1 su bardağı süt yerine ne kadar yoğurt konulur?
Belirtilen miktardaki süt veya yoğurt ortalama 4 gr protein, 6 gr karbonhidrat, 4 gr yağ içerir ve 76 kalori enerji sağlar. Örnek: 1 bardak süt içmiyorsanız bunun yerine 1 bardak yoğurt yiyebilirsiniz.
Kek sütle mi daha güzel olur yoğurtla mı?
Basit kekler için kakao, tarçın, havuç veya diğer aromatik baharatlarla, az şekerli ve çok kabarması gereken kekler için süt tercih edilmelidir. Öte yandan, daha yoğun kıvamlı olması gereken ve sos veya şerbet eklenecek keklere yoğurt eklenmelidir.
Hamur çok yoğrulursa ne olur?
Karıştırmayı bırakırsanız, hamurunuzun kıpırdadığını ve aşırı esnek hale geldiğini göreceksiniz. Ne yazık ki, bu soruna bir çözüm yok. Ekmek aşırı yoğrulduğunda, onu saklamak artık mümkün değildir ve tamamen yeni bir partiye başlamak en iyisidir.
Ekmek hamuruna yoğurt konur mu?
Un, çavdar unu, yoğurt, tuz, bal, kabartma tozu ve sirkeyi karıştırma kabına koyun ve hamuru /4 dakika yoğurun. Hamuru yağlanmış kaba koyun, bir top haline getirin ve her tarafını hafifçe yağlayın. Hamuru örtün ve ılık bir yerde 1½ saat mayalanmaya bırakın.
Kurabiye hamuruna yoğurt konur mu?
Hamuru için; 250 gram margarin veya tereyağı, 1 su bardağından 1 parmak eksik yoğurt. 1 adet yumurta.
Yoğurtlu kurabiye olur mu?
Tadına doyamayacağınız yoğurtlu kurabiyenin sırrı, yağ ve tereyağı kullanımında gizli. Her iki yağ da yoğurtla bir araya geldiğinde kurabiye hafif bir kek kıvamına geliyor. İçerisine eklenen portakal kabuğu rendesi ve vanilya sayesinde nefis bir kokuya sahip oluyor.
Kek hamuruna yoğurt konur mu?
Yoğurt, içi hafif nemli ve kıvamı daha yoğun olan keklerin dolgusu olarak kesinlikle uygundur. Yoğurt kekteki yağla buluştuğunda kekin nemli kıvamını verir. Ayrıca daha az yağlı bir tat sağlar. Sütlü keklere kıyasla kullanılan malzemelere bağlı olarak daha az kabarır.
Mayalı hamura yoğurt konur mu?
Ilık su, şeker ve maya bir kaseye konulup eritilir. Maya eriyene kadar bir süre beklenir. Yağ, yoğurt, tuz ve yumurta eklenip karıştırılır. Azar azar un eklenerek ele yapışmayan bir hamur elde edilir.
Poğaça sütle mi güzel olur yoğurtla mı?
Yoğurt hamurun nemini artırır ve böreği daha kabarık ve lezzetli hale getirir. Sert bir hamur elde etmek istiyorsanız yoğurt yerine daha az sıvı içeren bir tarif kullanabilirsiniz.
1 bardak süt yerine ne kullanılır?
(Bir bardak sütün yerini tutan bir besin maddesi) Örneğin ayran olarak, sütlü kahve olarak, patates püresi, çorba, puding gibi bazı yemeklerde kullanılabilir.
Kekin sünger gibi olması için ne yapmalı?
Hava sirkülasyonu olmadan çalışan fırında hava akışı azaltılır, böylece kek daha sulu ve yumuşak kalır. Kek pişerken fırına su dolu bir tepsi yerleştirilerek de yumuşak bir kıvam elde edilebilir. Katı ve sıvı maddelerin oranı da çok önemlidir. Çok fazla un, kekin kurumasının nedenlerinden biridir.
Kekin çökmemesi için ne yapılmalı?
Kekiniz fırında tam kıvamına geliyorsa ve fırından çıkar çıkmaz hemen hava kaybediyorsa, sıcaklık dalgalanmaları da bir diğer neden olabilir. Kekinizi fırından çıkarmadan önce fırın kapağını hafifçe açın. Fırını kapatın ve sıcaklığın kademeli olarak değişmesine izin verin. Kek piştikten sonra bir süre fırında bırakın.
Keke neden nişasta konur?
Nişasta çeşitlerinden yapılan keklerin sertliği kontrole göre artmış; elastikiyet, kohezyon ve yapışkanlık değerleri azalmıştır. Sonuç olarak sadece nişasta kullanılarak yapılan keklerin üretiminin tüketiciler için günlük tüketime alternatif olabileceği anlaşılmıştır.
Hamur mayalarken yoğurt konur mu?
Ancak yoğurt hamuru sertleştirmez, aksine yumuşak ve hafif bir kıvama gelmesine katkıda bulunur. Yoğurt hamurun nemini artırır ve böreği daha kabarık ve lezzetli hale getirir. Sert bir hamur elde etmek istiyorsanız yoğurt yerine daha az sıvı içeren bir tarif kullanabilirsiniz.
Mayalı poğaça hamuruna yoğurt konur mu?
Maya hamurunu yoğurtla rafine edebilir misiniz? Yoğurdu mayasız hamur işlerinde kullanabileceğiniz gibi mayalı hamur işlerinde de kullanabilirsiniz.
Poğaçanın yumuşak olması için ne yapmak gerekir?
Mayalı böreklerde hangi maya türü kullanılırsa kullanılsın hamurun bir süre dinlenmesi tavsiye edilir. Kuru ve yaş maya ile hazırlanan hamurlar iyice yoğrulduktan sonra en az 30 dakika dinlendirilmelidir. Bekleyen hamur daha fazla kabarır ve fırından çıkan böreğin uzun süre yumuşak kalmasını sağlar.
Sert hamura nasıl yumuşatılır?
Hamuru parmaklarınızın arasında yoğurarak veya ellerinizin arasında yuvarlayarak yumuşatmayı deneyebilirsiniz. Hamuru ısıtın. Hamuru mikrodalgaya koyup düşük ayarda biraz ısıtabilir veya sıcak, güneşli bir yere koyabilirsiniz. Hamur ısıyla yumuşak, soğukla sertleşecektir.
Tavsiyeli Bağlantılar: Kahvaltı Sofrasında Neler Var